Voiko ujokin ”Tubettaa”?

Voiko ujokin ”Tubettaa”?

Voiko ujokin ”Tubettaa”?

 

YouTube on nouseva trendi maailmalla ja meillä. Maailmanluokan ”tubettajat” tekevät huikeaa, jopa miljoonien bisnestä – ihan vaan lataamalla videoita nettiin. Alkuun tämä kuulosti mielestäni uskomattoman hullulta – miten joku voi tienata joillain videoilla – jopa sellaisilla videoilla, joissa ei oikeasti ole edes mitään ”järjen häivää”? Ja ihan nuoret myös, mukaanlukien suomalaisia. Täh?

No, jossain kohtaa minulle selvisi, että kyse on tietenkin mainostuloista. Mitä enemmän katsojia saat, sitä enemmän voit luonnollisesti saada mainostuloja – Youtube kun nykyisin näyttää mainoksia joidenkin videoiden välissä. Voit itse päättää tililläsi haluatko ottaa mainokset käyttöön vai et. Monet toki kokevat mainokset aika ärsyttävinä ja häiritsevinä. Mutta jos sisältösi on katselijalle mielenkiintoinen, haluaa hän todennäköisesti katsoa videon loppuun mainoksista huolimatta.

Mutta miten ujo tai muuten ei-niin-hyvin-kameran-edessä-viihtyvä-ihminen voisi tubettaa? Tähän löysin juuri mahtavan ratkaisun; Piirretyt videot! Tai avaisiko paremmin englanninkielinen termi ”whiteboard videos”? Oletkin varmaan nähnyt näitä videoita jossain, missä käsi piirtää hahmoja ja tekstiä ja ääni kuuluu taustalla. Tämä on ihan oikeasti hyvä juttu, jos et todellakaan pidä esiintymisestä mutta haluat tuottaa sisältöä YouTubeen.

Ja heti seuraavaksi haluankin esitellä huikean ohjelman, jolla tällaisia videoita voit tehdä nopeasti ja helposti. Jopa siis onnistuu ihan aloittelijaltakin, eikä tarvitse osata piirtää yhtään mitään, koska valmiita hahmoja löytyy mistä valita. Toki voit myös piirtää ja ladata kuvia palveluun itse jos haluat. Tämän ohjelman nimi on siis Doodly.

Itseasiassa voit valita ”valkotaulun” lisäksi myös joko ”vihreäntaulun” (eli perinteinen liitutaulu) tai lasin läpi piirtämisen, joka näyttää siltä, että katsot ikkunan toisella puolella kun joku piirtää tai kirjoittaa lasiin. Saat siis luotua todella näyttäviä videoita. Erityisen hyvin ohjelma sopii sinulle, jos aijot tuottaa videomateriaalia säännöllisesti, sillä ohjelma on kuukausimaksullinen. Mielestäni maksu on kuitenkin kohtuullinen ja jäsenyystason voi valita tarpeen mukaan.

Ammatillisella jäsenyystasolla voit tehdä videoita ja myydä niitä eteenpäin. Eli taas jälleen yksi bisnes idea – miksi et ottaisi ohjelmasta irti koko hyötyä ja myisi videoita myös yrityksille, monet yritykset haluavat selventää bisnesmallejaan videoiden avulla ja tällaisen videon käyttäminen on erittäin hyvä keino!

 

 

*Artikkeli sisältää ns.affiliate-linkkejä. Voit huoletta klikata linkkejä, en saa tuloja linkkien klikkauksista, eikä se aiheuta sinulle minkäänlaisia kuluja. Saan mahdollisesti pienen komission toteutuneista kaupoista, joka käytetään blogin ylläpitoon. Tässäkään tapauksessa sinulle ei koidu minkäänlaisia lisäkuluja eikä lisätoimenpiteitä.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *